Rusya: Libya'ya asker göndermedik

Rusya: Libya'ya asker göndermedik

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Libya'ya asker göndermediğini ve bu yönde bir emir vermediğini söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Libya'ya asker göndermediğini ve bu yönde bir emir vermediğini duyurdu.

“Libya’da Rus ölülerin var olduğuna ilişkin” bir soruya Peskov, “Libya’da Rus askeri bulunmuyor” şeklinde yanıt verdi.

DPA’nın haberine göre, daha öncede Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Libya'da Rus paralı askerlerinin olduğu” açıklamasına karşı çıkmış ve bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını öne sürmüştü.

Geçtiğimiz Nisan ayından bu yana Libya’nın başkenti Trablus ve çevresi, Libya Ulusal Ordusu (LUO) ve Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne (UMH) bağlı güçler arasında yaşanan çatışmalara tanıklık ediyor. Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) göre, çatışmalar sırasında yüzlerce insan ölürken, binlercesi de yaralandı. Uluslararası Göç Örgütü (IOM), silahlı çatışmalar sebebiyle binlerce insanın göç etmek zorunda kaldığını belirtti.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.