Rusya Mali ve Burkina Faso'nun ardından Nijer'e asker gönderiyor

Rusya Mali ve Burkina Faso'nun ardından Nijer'e asker gönderiyor

Mali ve Burkina Faso'nun ardından Nijer'in de Rusya ile güvenlik bağlarını derinleştiriyor.

Nijer devlet televizyonu RTN Perşembe günü yaptığı açıklamada, cunta yönetimi ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında işbirliğini artırmaya yönelik bir anlaşmaya atıfta bulunarak, Rus askeri eğitmenlerin Çarşamba günü askeri teçhizat yüklü bir uçakla Nijer'e ulaştığını duyurdu.

Televizyon, askeri bir kargo uçağının teçhizatı boşalttığı ve bu sırada üniformalı askerlerin beklediği görüntüleri yayınladı.

RTN'nin eğitmenlerden biri olduğunu söylediği askeri üniformalı bir kişi, "Nijer ordusunu eğitmek için buradayız... (ve) Rusya ile Nijer arasında askeri işbirliğini geliştirmek için" diye konuştu.

RTN ayrıca Rusya'nın Nijer'e bir uçaksavar sistemi kurmayı kabul ettiğini de söyledi.

Batı Afrika ülkesinin Moskova ile ilişkileri, cuntanın geçen yıl bir darbeyle iktidarı ele geçirmesi ve Fransa ile uzun süredir devam eden askeri ve diplomatik bağlarını koparmasından bu yana gündemde.

Bu durum, Nijer'in komşuları Mali ve Burkina Faso gibi Rusya ile güvenlik bağlarını derinleştireceği yönündeki spekülasyonları körükledi.

Kaynak: Mepa News, Reuters

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum