"Rusya Mariupol'de 20 binden fazla sivil öldürdü"

"Rusya Mariupol'de 20 binden fazla sivil öldürdü"

Ukrayna’nın Mariupol kenti Belediye Başkanı Vadım Boyçenko, Rusya’nın Mariupol'de 20 binden fazla sivilin ölümüne sebep olduğunu söyledi.

Ukrayna’nın Mariupol kenti Belediye Başkanı Vadım Boyçenko, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşın ilk gününden bu yana Rus ordusunun kentte 20 binden fazla sivilin ölümüne sebep olduğunu söyledi.

Boyçenko, Mariupol’de kalan 100 binden fazla sivilin ise tahliyelerinin engellendiğini belirtti.

Kırım Haber Ajansı'nın haberine göre Boyçenko, “Rus işgal birlikleri tahliyeyi bozuyor, kentte toplanan kent sakinlerini, tahliye için belirlenmiş yerlerden dışarı salmıyorlar” dedi. Öte yandan Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrına Vereşçuk, Rusya’nın ateşkesi bir kez daha reddettiğini ve Mariupol’de insani koridorların açılmadığını vurguladı. Vereşçuk, Birleşmiş Milletlerden insani koridor açılması için talepte bulundu. 

Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanı İrına Vereşçuk, bu sabah Rusya’nın ateşkesi bir kez daha onaylamadığını duyurdu. Vereşçuk, Mariupol’den insani koridorların açılmadığını ve yarın tekrar bu hususun gündeme geleceğini belirtti. Vereşçuk, “Birleşmiş Milletlerden (BM) hem Azovstal’dan hem de Mariupol’den bir ateşkes sağlanmasını ve bir bütün olarak insani bir koridor açmasını talep ediyoruz” dedi.

Ayrıca, Rusya’nın Mariupol’deki sivilleri otobüslere bindirip götürdüğünü hatırlatan Vereşçuk, Ukrayna’da çeşitli bölgelerden 200 bin Ukraynalının zorla sınır dışı edildiğini kaydetti.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.