Rusya: NATO'nun Gürcistan Hamlesi Kışkırtıcı

Rusya: NATO'nun Gürcistan Hamlesi Kışkırtıcı

Gürcistan'da önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan NATO tatbikatı Rusya tarafından provokasyon olarak nitelendirildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD ve Gürcistan askerlerinin Gürcistan’da askeri tatbikat yapmasını provokasyon olarak nitelendirdi.

‘Noble Partner 2016’ adlı askeri tatbikat için Gürcistan’a askeri teçhizat gönderilmesine tepki gösteren Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“NATO askerlerinin tutarlı bir şekilde Gürcistan topraklarına yerleşmesini, bilinçli bir şekilde Güney Kafkasya’daki askeri ve siyasi durumu sallandırmaya yönelik kışkırtıcı adım olarak görüyoruz.”

Bakanlık, Washington ve müttefiklerinin, Tiflis’in 'intikamcı özlemine' yüz vermesinin de büyük ölçüde Güney Kafkasya’daki istikrarın bozulmasına yardımcı olduğunu kaydetti.

Gürcistan, ABD ve İngiltere 11-24 Mayıs'ta Gürcistan'ın başkenti Tiflis yakınlarındaki Vaziani askeri üssünde ortak tatbikat yapacak.

Eski Sovyetler Birliği cumhuriyetlerinden olan Gürcistan, Rusya ile sınırındaki Güney Osetya bölgesi yüzünden sık sık rusya ile karşı karşıya geliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.