Rusya: NATO'nun Ukrayna'ya vereceği F-16'lar hedefimiz olacak

Rusya: NATO'nun Ukrayna'ya vereceği F-16'lar hedefimiz olacak

Ukrayna lideri Zelenskiy ülkesine verilecek F-16 savaş uçakları sayesinde Rusya'nın savaşı kaybedeceğini ifade etmişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova Çarşamba günü yaptığı açıklamada, NATO ülkeleri tarafından Ukrayna'ya verilen savaş uçaklarının Rus güçleri için meşru bir hedef olacağını ve Rusya ile NATO ittifakı arasında doğrudan bir askeri çatışma tehlikesinin artacağını belirtti.

F-16 savaş uçaklarının Ukrayna'ya teslim edilecek olmasıyla ilgili olarak Zaharova, "Ukrayna ordusu tarafında çatışmaya dahil olan savaş uçakları, uçtukları her yerde imha edilmek için meşru bir hedef olacaktır" dedi.

"Rusya ile NATO arasındaki çatışma riski giderek artıyor"

Rus devlet haber ajansı TASS'ın aktardığına göre sözcü, "Rusya ile NATO arasında doğrudan bir askeri çatışma riski giderek artıyor" dedi.

Zaharova, "Kuzey Atlantik İttifakı Ukrayna çatışmasına giderek daha fazla karışıyor ve aslında anladığımız kadarıyla Ukrayna'yı kurtarma sloganı altında ülkemize karşı hibrit savaş yürütüyor." dedi.

Ukrayna devlet haber ajansı Ukrinform'un Ukrayna Hava Kuvvetleri sözcüsü Yuriy Ihnat'a dayandırdığı haberine göre Ukrayna, F-16 savaş uçaklarının ilk partisinin 2024 baharında ülkeye gelmesini bekliyor.

Kiev, karşı saldırının ilerleyişinin son aylarda durgunlaşmasının ardından F-16'ların ivmeyi kendi lehine çevireceğini umuyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin F-16'ların savaş alanındaki durumu değiştirmeyeceğini söylerken, Moskova F-16'lara hazırlık olarak batı sınırlarını güçlendirdi.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.