Rusya: Orta Asya ülkeleri Afganistan'dan sızma girişimine hazır olmalı

Rusya: Orta Asya ülkeleri Afganistan'dan sızma girişimine hazır olmalı

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü’nün (KGAÖ) Afganistan’dan olası bir sızma girişimine karşı hazır olması gerektiğini söyledi.

Rusya’da gerçekleştirilen bir forumda konuşan Şoygu, Afganistan’ın Özbekistan ve Tacikistan’la olan sınırını şu anda Taliban’ın kontrol ettiğini ifade etti.

Sputnik'in haberine göre Şoygu Tacikistan, Kırgızistan ve Özbekistan üzerinden sızma tehlikesi bulunduğunu kaydetti.

Taliban’ın bitişikteki bölgelere saldırmamak ve sınırı geçmek girişiminde bulunmamak yönünde söz verdiğini söyleyen Şoygu, “Yine de Rusya için KGAÖ’den müttefiklerinin olası provokasyonlara hazır olması çok önemli. Bu anlamda gereken her şeyi yapıyoruz” dedi.

Tacikistan ve Kırgızistan’da Rus üslerinin bulunduğunu hatırlatan Şoygu, “Özbekistan, Tacikistan, Kırgızistan ve Kazakistan’dan subayların birçoğu bizim yüksek eğitim kuruluşlarımızda eğitimden geçiyor. Tacikistan ve Kırgızistan ordularının modernize edilmesi üzerinde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.