"Rusya savaşa bahane bulmak için Kerç Köprüsü'nü patlatmaya hazırlanıyor"

"Rusya savaşa bahane bulmak için Kerç Köprüsü'nü patlatmaya hazırlanıyor"

InformNapalm uluslararası soruşturma grubu, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırganlığını haklı çıkarmak için sabotaj düzenleme hazırlığı yaptığını duyurdu.

İnformNapalm Koordinatörü Roman Burko, dün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Rusya’nın, Kerç Boğazı’nın gemilerin geçmesi için yasak olan bir bölgede, gizli sualtı teknik çalışmaları yürüttüğü hakkında önemli bilgiler elde ettik. Bugün InformNapalm, işgal altında bulunan Kırım’daki kaynaklardan Rusya’nın, Ukrayna’ya karşı saldırganlığı haklı çıkarmak için, bir ‘savaş nedeni’ oluşturmaya hazırlandığı bilgisini aldı. Rus özel servislerin değerlendirdiği seçenekler arasında, ‘başka bir ülkenin bayrağı altında’, Kerç Köprüsü dahil olmak üzere, kendi stratejik yapılara sabotaj düzenleme planları da yer alıyor.” diye bildirerek bu bilgiyi doğrulayabilecek niteliklerde verileri başka kaynaklardan da elde ettiklerini aktardı.

Kerç Boğazı'nda çok gizli su altı çalışmaları yürütülüyor

Gruba, Rus askerlerinin bilinmeyen bir sebeple geçişlere yasak olan Kerç Boğazı bölgesinde gizli sualtı teknik çalışmaları yürüttüğü bildirildi. Söz konusu çalışmaların, radyo iletişim araçlarının kullanımı yasağı ile katı bir gizlilik altında gerçekleştirildiğini belirtildi.

Tasarımı bilinmeyen bir deniz aracı test edildi

Ayrıca soruşturma grubunun bildirdiğine göre, Şubat 2022’de Akyar’da (Sivastopol) bulunan 561 numaralı acil kurtarma merkezinde tasarımı bilinmeyen insansız denizaltı aracının test edildi. Söz konusu merkezide kurtarma dalgıçları dışında gemileri ve kıyı altyapısını (köprüler, iskeleler vb.) yok etme becerisine sahip olan askeri dalgıçlar yetiştiriliyor.

Tüm veriler sabotaj varsayımını destekliyor

Tüm bunların Rusya’nın “Ukrayna yönünden gelen terör saldırılar” hakkında yürüttüğü güçlü propaganda kampanyasının arka planında gerçekleştiğine dikkat çeken Burko, “Tüm bu veriler, Rusya’nın ihtiyaçları olduğu zaman köprünün ayaklarının patlatatarak suçu Ukrayna’ya atmaya hazırlandığı konusundaki varsayımları destekliyor” dedi.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

wp-005.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.