Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Wagner isyanıyla ilgili sessizliğini bozdu

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Wagner isyanıyla ilgili sessizliğini bozdu

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ülkede Wagner'in gerçekleştirdiği askeri isyan sonrası ilk kez konuştu.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, özel askeri şirket Wagner’in isyanına ilişkin, “Bu planlar her şeyden önce Rusya ordusu personelinin yeminlerine ve askeri görevlerine sadık kalmış olmaları sayesinde başarısız oldu” değerlendirmesini yaptı.

Bu, Şoygu’nun, Wagner isyanına ilişkin kamuoyu önünde yaptığı ilk açıklama.

Sputnik'in haberine göre Şoygu, Wagner güçlerinin 24 Haziran’da gerçekleştirdikleri isyanı, ‘Rusya’daki durumu istikrarsızlaştırma girişimi' olarak niteledi ve “Bu planlar her şeyden önce Rusya ordusu personelinin yeminlerine ve askeri görevlerine sadık kalmış olmaları sayesinde başarısız oldu” dedi.

Şoygu ayrıca, Wagner güçlerinin isyanının, Ukrayna’da sürdürülen özel askeri operasyonda yer alan düzenli ordu birliklerinin eylemleri üstünde bir etkisi olmadığını kaydetti. Rusya Savunma Bakanı, “Askerlerimiz cesaretle ve özveriyle kendilerine verilen görevleri yerine getirmeye devam ettiler” ifadelerini kullandı.

Savunma Bakanı Sergey Şoygu ayrıca, aylardır üstünde çalıştığı karşı saldırı planlarını gerçekleştiren Ukrayna’ya ilişkin de, ‘Ukrayna hükümetinin verilen kayıplara aldırış etmeden Ukrayna ordusuna saldırma emri vermeyi sürdürdüğünü’ söyledi.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.