Rusya Serakib'e askeri polis gücü konuşlandırdı

Rusya Serakib'e askeri polis gücü konuşlandırdı

Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkanı Oleg Juravlyov, Rus askerlerinin Serakib'e konuşlandırıldığını ifade etti.

Rusya'nın Suriye'deki "Tarafları Uzlaştırma Merkezi" Başkanı Oleg Juravlyov, çatışmaların odağındaki Serakib'e Rus askeri polis güçlerinin konuşlandırıldığını açıkladı.

K24'ün haberine göre, Juravlyov Rus askerlerinin, son günlerde Türkiye destekli muhalif güçlerle, Rusya ve İran destekli Esed rejimi arasındaki çatışmalara sahne olan Serakib kentine sevk edildiğini ifade etti.

Juravlyov, “M4 ve M5 karayolları üzerinde araçların ve sivil halkın engelsiz biçimde hareket edebilmeleri ve güvenliğin sağlanmasının önemi göz önünde bulundurularak, 2 Mart 2020 tarihi saat 17:00 itibarıyla Rus askeri polisleri Serakib kentine sevk edildi” dedi.

Juravlyov, askeri polislerin Halep, Rakka ve Haseke’de onlarca yerleşim biriminde devriye gerçekleştirdiğini, Rus Hava Kuvvetleri’ne ait hava araçlarının da havadan devriye yaptığını da sözlerine ekledi.

Rus güçlerinin Serakib'e konuşlanarak Türkiye'nin ve Türkiye destekli muhaliflerin ilerleyişine engel olmayı amaçladığı ifade ediliyor.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.