Rusya Suriye'de çocukları vuruyor

Rusya Suriye'de çocukları vuruyor

Rus savaş uçaklarının İdlib ve Halep kırsalında düzenlediği hava saldırılarında çok sayıda sivil yaşamını yitirdi.

Rus savaş uçaklarının İdlib ve Halep kırsalındaki sivil yaşam alanlarına düzenlediği hava saldırılarında çoğu çocuk çok sayıda sivil yaşamını yitirdi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin aktardığı bilgilere göre, sabah saatlerinden bu yana devam eden Rus bombardımanında İdlib'in güneydoğusunda 2 Halep'in batısındaysa 10 sivil yaşamını yitirdi.

Yerel kaynaklar saldırılarda hayatını kaybeden sivillerden 7'sinin çocuk olduğunu açıkladı.

Rusya, Esed rejimi ve İran güçleri İdlib'in güneydoğusu başta olmak üzere Halep'in batısının da dahil olduğu sivil yaşam alanlarını yoğun bir şekilde havadan ve karadan bombalıyor.

Öte yandan geçtiğimiz 12 Ocak tarihinde Türkiye ile Rusya arasında sağlanan anlaşma neticesinde 'İdlib gerginliği azaltma bölgesi'nde 'ateşkes' ilan edildiği ifade edilmişti. 

Ancak Rusya ve Esed rejimi ateşkesin başladığı iddia edilen tarihten bu yana bölgedeki sivil yaşam alanlarını hedef almayı sürdürüyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.