Rusya Suriye'de yeniden sivil katliamına başladı

Rusya Suriye'de yeniden sivil katliamına başladı

Rusya'ya bağlı topçu birlikleri ve savaş uçakları, İdlib'in güney kırsalında sivil alanlara yönelik saldırılar gerçekleştirdi.

Rusya ve Beşar Esed rejimine bağlı topçu birlikleri ve savaş uçakları, İdlib'in güney kırsalında sivil alanlara yönelik saldırılar gerçekleştirdi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre Rus güçleri, İdlib'in güney kırsalındaki Cebel Zaviye bölgesinde sivil yerleşimlere şiddetli bir şekilde bombardıman düzenledi.

Düzenlenen bombardımanlarda 8 sivilin hayatını kaybettiği ve en az 9'unun yaralandığı bildirildi.

Ölü ve yaralılar arasında çocukların da olduğu ifade edildi.

Bölge kaynakları, Rusya ve İran destekli Esed rejimi güçlerinin İdlib'e yönelik yeni bir saldırıya hazırlandığını, muhaliflerin de rejim saldırısına karşı temas hatlarını takviye ettiğini ifade ediyor.

İdlib'de muhaliflerin kontrolündeki bölgede yaklaşık 4 milyon insan yaşıyor. Bir kara saldırısının bölgede ciddi bir insani krize yol açmasından ve Türkiye sınırına yönelik büyük bir sivil göçünü tetiklemesinden endişe ediliyor.

Türkiye-Rusya görüşmesi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu geçtiğimiz gün Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görümüş, görüşmede "İdlib'in askerden arındırılması çalışmalarının ele alındığı" belirtilmişti.

Görüşmelerin ardından Rusya'nın İdlib'e yönelik kapsamlı bir saldırıya başlayabileceği vurgulanıyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.