Rusya, Suriyeli paralı askerleri Libya'dan Ukrayna'ya gönderiyor

Rusya, Suriyeli paralı askerleri Libya'dan Ukrayna'ya gönderiyor

Suriyeli muhalif kaynaklar, Rusya'nın Suriyeli paralı askerleri Libya'dan Ukrayna'ya gönderdiğini bildirdi.

Suriyeli muhalif kaynaklar, Rusya'nın Suriyeli paralı askerleri Libya'dan Ukrayna'ya gönderdiğini bildirdi.

Muhalif kaynaklarca aktarılan raporlara göre, Rus paralı asker firmasıyla beraber çalışan Suriyeli paralı askerlerin Ukrayna'ya gönderilmesi süreci başladı.

Konuya dair bilgi sahibi olduğu ifade edilen kaynaklara dayandırılan haber, uçuş kayıtları ile de desteklendi.

Buna göre paralı askerler, ilk olarak Libya'dan Suriye'ye, buradan da yine sivil uçaklarla Rusya'ya götürüldü.

Paralı askerlerin daha sonra ise cephe hatlarına sevk edildiği düşünülüyor.

srylby1.jpg

13 Mart. Suriye Havayolları'na ait bir uçuş. Bingazi'den kalkan uçağın Suriyeli paralı askerleri Suriye'ye götürdüğü düşünülüyor

srylby2.jpg

Suriyeli özel havayolu firması Cham Wings'e ait bir Bingazi-Şam uçuşu. 220 kişiyi taşıyabilen uçakta Suriyeli paralı askerlerin olduğu belirtiliyor

srylby3.jpg

Suriye'nin Lazkiye bölgesinde Rusya'ya ait Hmeymim Hava Üssü'nden kalkan bir Rus uçağı. Uçuş rotası, uçak Akdeniz'den Türkiye'ye giydikten sonra kayboluyor

srylby4.jpg

Aynı uçak Karadeniz üzerinde tekrar radara giriyor ve Rusya'ya ilerlemeye devam ediyor.

srylby5.jpg

Bingazi'den Suriye'nin başkenti Şam'a giden bir diğer uçak. Uçakların seyahat tarih ve saatleri, bölge kaynaklarının paralı askerlerin sevkine dair aktardığı zamanlarla uyuşuyor

Libya ve Suriye'deki kaynaklarla yapılan görüşmelerde de, Suriyeli paralı askerlerin cephe hattına sevk edilmek üzere silah altına alındığı teyit edildi.

Libya'da en az 2 bin Suriyeli paralı asker bulunduğu ve bunların önemli bir kısmının Ukrayna'ya gönderileceği düşünülüyor.

Suriye'nin çöl bölgelerinde Rusya tarafından silah altına alınan paralı askerlerden "IŞİD Avcıları" isimli gruplar oluşturulmuş, ardından bu gruplarla "Es Seyyad" adlı bir "özel güvenlik şirketi" oluşturulmuştu.

Rusya ve İran'ın etkinliğinin arttığı Suriye'de yoksulluk, birçok Suriyeli genci para karşılığı savaşmaya itmiş durumda.

Bu doğrultuda ülkede çeşitli özel güvenlik şirketleri aracılığıyla Suriyeliler silah altına alınıyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.