Rusya 'tahıl koridoru'ndan çekildi

Rusya 'tahıl koridoru'ndan çekildi

Rusya, Ukrayna limanlarından tarımsal ürün ihracatına olanak sağlayan tahıl koridoru anlaşmasına katılımını askıya aldığını duyurdu.

Rusya, Kırım'a bağlı Sivastopol kentinde bulunan Rus savaş ve sivil gemilerine yönelik saldırı düzenlediğini iddia ederek söz konusu saldırıların ardından Ukrayna limanlarından tarımsal ürün ihracatına olanak sağlayan tahıl koridoru anlaşmasına katılımını askıya aldığını duyurdu. Ayrıca Rusya, tahıl koridorundan geçen gemilerin güvenliğini artık garanti edemeyeceğini bildirdi.  

Afp'ye kouşan bir Türk güvenlik kaynağı Türkiye'nin, çekilme konusunda Rusya tarafından 'resmi olarak bilgilendirilmediğini' kaydetti. 

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından Telegram üzerinden yapılan açıklamada "Kiev rejimi tarafından İngiliz uzmanların katılımıyla Karadeniz filosuna ait gemilere ve tahıl koridounun güvenliğiyle ilgilenen sivil gemilere karşı gerçekleştirilen terör eylemini dikkate alan Rusya, Ukrayna limanlarından tarım ürünleri ihracatına ilişkin anlaşmanın uygulanmasına katılımını askıya almaktadır." ifadelerine yer verildi.

Savunma Bakanlığı, öğle saatlerinde yaptığı bir açıklamada Ukrayna'nın, ilhak edilen Kırım'daki Sivastopol kentinde bulunan Rus savaş ve sivil gemilerine yönelik saldırı düzenlediğini bildirmişti. 

Rusya-Ukrayna Savaşı'ndaki gelişmelere dair açıklamalarda bulunan Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov, "Kiev yönetimi, saat 04.20'de Sivastopol üssündeki Rus Karadeniz Donanması'nın gemilerine ve sivil gemilere yönelik terör saldırısı düzenledi." dedi.

Konaşenkov, saldırıda çok sayıda insansız hava aracının kullanıldığını ve bunların tamamının yok edildiğini söyleyerek, "İvan Golubets' isimli mayın tarama gemisi ve Yujnaya limanındaki koruma bariyeri hafif hasar gördü. Saldırıya uğrayan Karadeniz Donanması'nın gemileri, tahıl anlaşması kapsamında oluşturulan koridorun güvenliğinin sağlanması sürecinde yer alıyor." diye konuştu.

Kaynak: Euronews

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.