Rusya: Tahriru'ş Şam lideri Cevlani'yi vurduk

Rusya: Tahriru'ş Şam lideri Cevlani'yi vurduk

Rusya Savunma Bakanlığı, Tahriru'ş Şam lider Cevlani'nin hedef alındığını açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Tahriru'ş Şam lider Cevlani'nin hedef alındığını açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada, Suriye'deki en büyük rejim karşıtı muhalif grup olarak gösterilen Tahriru'ş Şam'ın lideri Ebu Muhammed El Cevlani'nin hava saldırısında hedef alındığı ifade edildi.

"Ağır yaralı"

RT haber ajansının Rusya Savunma Bakanlığı'na dayandırdığı ve son dakika olarak geçtiği habere göre, Suriye'de düzenlenen hava saldırısında hedef alınan Ebu Muhammed El Cevlani'nin ağır yaralandığı belirtildi.

"Tahriru'ş Şam yönetim kurulundan 12 kişi daha etkisiz hale getirildi"

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Tahriru'ş Şam yönetim kadrosuna yönelik gerçekleştirilen hava saldırısında grup yöneticilerinden 12 kişinin daha öldürüldüğü ifade edildi.

 


Rusya, önceki dönemlerde yaptığı açıklamalarda IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi'nin de Suriye'de gerçekleştirilern hava saldırılarında hedef alındığını açıklamış ancak bu bilgiler hiçbir zaman doğrulanamamıştı. 

Yerel kaynaklar, Rusya'nın Tahriru'ş Şam lideri Ebu Muhammed El Cevlani ile ilgili yaptığı bu açıklamanın da gerçeği yansıtmadığı görüşünde.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.