Rusya Taliban'ı "terör örgütleri" listesinden çıkarmaya hazırlanıyor

Rusya Taliban'ı "terör örgütleri" listesinden çıkarmaya hazırlanıyor

Afganistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdül Kahhar Balhi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Taliban örgütünü terör örgütler listesinden çıkarma olasılığıyla ilgili sözlerini memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Afganistan'daki yeni yönetimin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdulkahhar Belhi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Taliban'ı "terör örgütleri" listesinden çıkarma olasılığıyla ilgili sözlerini memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Belhi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Afganistan İslam Emirliği Dışişleri Bakanlığı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, yöneticilerimizin isimlerini kara listeden çıkarma yönündeki ifadelerini memnuniyetle karşılıyor. Savaş sona erdiği için dünya ülkeleri de Afganistan’a olan yaklaşımlarına pozitif katkı sağlamalı. Uluslararası toplumla karşılıklılık ilkesine dayalı olarak iyi ilişkiler kurmaya çalışıyoruz” diye yazdı.

Rusya lideri Putin, Valday Uluslararası Tartışma Kulübü’nün 21 Ekim’deki toplantısında, Taliban’ın "terör örgütleri" listesinden çıkarılabileceğini dile getirmişti.

facebanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.