Rusya, Tsirkon hipersonik seyir füzesini denedi

Rusya, Tsirkon hipersonik seyir füzesini denedi

Rusya, Tsirkon hipersonik seyir füzesinin yeni bir denemesini gerçekleştirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri, Beyaz Deniz’de konuşlu olan Admiral Gorşkov gemisinden fırlatılan bir hipersonik Tsirkon füzesinin, Barents Denizi’nin kıyısında karada yer alan hedefi başarıyla vurduğunu kaydetti.

Yetkililer, füzenin fırlatıldığı geminin hedefe mesafesinin 350 kilometreyi aştığını belirtti. Ayrıca füzenin uçuş hızının 7 mach olduğunu kaydettiler.

Sputnik'in haberine göre, Rusya Donanması’ndaki denizaltıların yanında, gemilerin de bu hipersonik füzeler ile donatılması planlanıyor. Tsirkon füzelerinin donanmada yaygın hâle gelmesiyse 2022 yılını bulacak.

Söz konusu füzenin geçtiğimiz yıl ekim, kasım ve aralık aylarında da denemeleri yapılmıştı ve her birinin başarılı gerçekleştirildiği kaydedilmişti.

Tsirkon füzesinin varlığını, henüz proje aşamasındayken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin duyurmuştu. Rusya lideri 2018’deki bir konuşmasında bu füzeyi, ‘dünyanın neredeyse her noktasına ulaşabilecek’ yeni nesil Rus silahlarından birisi olarak tanıtmıştı.

Söz konusu füzelerin karaya konuşlandırılabilecek türü üstünde de çalışıldığı biliniyor.

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.