Rusya: Türkiye Karabağ'da olmayacak

Rusya: Türkiye Karabağ'da olmayacak

Kremlin Sözcüsü Peskov, Karabağ'da sağlanan anlaşmada Rus-Türk güçlerinin birlikte konuşlanmasının hiç konuşulmadığını söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Dağlık Karabağ'da sağlanan anlaşmada Rus-Türk güçlerinin birlikte konuşlanmasının hiç konuşulmadığını söyledi.

Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında sağlanan anlaşma sonrasında Dağlık Karabağ bölgesinde Rus barış gücü unsurlarının konuşlanması devam ederken, bölgede Türkiye'nin de olacağı ifade edilmişti.

Peskov bu konuyla ilgili olarak kendisine yöneltilen soruya, "Hayır, (Rus-Türk) ortak barış güçlerinden bahsedilmedi. Bu konu hiçbir zaman ele alınmadı. (Türkiye ile) ortak işbirliği bölgemiz Karabağ’da yer almayacak, Azerbaycan topraklarında yer alacak, burada bir izleme merkezi oluşturulması söz konusu." şeklinde cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki ateşkesi denetlemek için Türk ve Rus güçlerinin gözlem noktasında ortak görev yapacağı ifadeleri de Peskov'a soruldu.

Kremlin Sözcüsü bu konuyla ilgili olarak, "böyle bir şey konusunda anlaşmadıklarını" belirtti. Söz konusu merkezin ise Azerbaycan'ın 'geleneksel topraklarında' yer alacağını kaydetti.

Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin’in dünkü görüşmesine dair Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Türkiye'nin de Ermenistan işgalinden kurtarılan topraklarında Azerbaycan tarafından belirlenecek bir mahalde tesis edilecek Ortak Merkez marifetiyle Rusya ile ateşkes için gözlem ve denetim faaliyetinde bulunacağı" ifadeleri bulunuyordu.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Leyla Abdulleyeva tarafından yapılan açıklamada da"kontrol ve gözlem merkezinde Rusya ile birlikte Türkiye’de yer alacak. Türkiye'nin de ateşkes gözlem noktalarında olacağı kesin." ifadelerini kullanmıştı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.