Rusya, Türkiye'de Cevher Dudayev'in adının bir parka verilmesine tepkili

Rusya, Türkiye'de Cevher Dudayev'in adının bir parka verilmesine tepkili

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Cevher Dudayev’in adının Türkiye’deki bir parka verilmesini eleştirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Cevher Dudayev’in adının Türkiye’deki bir parka verilmesini eleştirerek, “bu tür eylemlerin iki ülke arasındaki ilişkilerin ruhuna aykırı olduğunu” belirtti.

Sputnik’te yer alan habere göre, Zaharova, Rusya’nın “teröristlerin, militanların, aşırılık yanlılarının her şekilde yüceltilmesini mutlak olarak reddettiğini” belirterek, bunun Moskova'nın ilkeli tutumu olduğunu öne sürdü.

Moskova’nın karşılıklı güveni zedeleyen bu tür adımların kabul edilemezliğine ilişkin mesajların Ankara tarafından ciddiye alınmasını beklediğine vurgu yapan Zaharova şu ifadeleri kullandı:

“Bu tür girişimler kabul edilemez ve tüm uluslararası toplum tarafından kesinlikle en sert şekilde kınamayı gerektiriyor. Burada birlik olmalıyız. Bunlar, Rus-Türk ilişkileri ve karşılıklı yarar sağlayan işbirliği de dahil olmak üzere, devlet başkanlarımızın korunmasına ve güçlendirilmesine büyük önem verdiği ruha aykırı eylemlerdir.”

Çeçenistan'ın bağımsızlık mücadelesinin lider isimlerinden olan Cevher Dudayev'in adı, Türkiye'de birçok park ve sokakta yaşatılıyor.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.