Rusya: Türkiye'nin operasyonu IŞİD'lilerin kaçmasına neden oldu

Rusya: Türkiye'nin operasyonu IŞİD'lilerin kaçmasına neden oldu

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov 'Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda yaptığı operasyon, yakalanan IŞİD militanlarının kaçmasına neden oldu' ifadelerini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda yaptığı operasyon, yakalanan IŞİD militanlarının kaçmasına neden oldu." dedi.

Lavrov, Moskova'nın Esed rejimi ile YPG arasında anlaşma sağlanmasını ve bunun uygulanmasını teşvik edeceğini söyledi. Lavrov, YPG ile Esed rejimi arasında yürütülen diyaloğun somut sonuçlar verdiğine işaret etti.

Karadeniz kıyısındaki Soçi'de konuşan ve Adana Mutabakatı'na atıfta bulunan Rus Bakan, ülkesinin Türkiye ile Esed güçleri arasında sınırdaki güvenlik iş birliğini destekleyeceğini belirtti.

Lavrov şöyle konuştu:

"Suriye ve Türk orduları, Suriye'nin kuzeyinde nasıl bir iş birliği yapacaklarına karar vermeli. Rusya bu konuda onları desteklemeye hazır."

Suriye'den ayrılan militanlara sığınma sağlayan ülkelerin bu eylemlerinin sorumluluğunu üstlenmesi gerektiğini söyleyen Rus Dışişleri Bakanı, ABD liderliğindeki Batılı koalisyonun Suriye'deki faaliyetlerinin de YPG'yi ayrılıkçılığa sürüklediğini dile getirdi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.