Rusya, Türkiye'nin Ukrayna'ya SİHA satışına tepkisini sürdürüyor

Rusya, Türkiye'nin Ukrayna'ya SİHA satışına tepkisini sürdürüyor

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Türkiye'nin Ukrayna'ya SİHA satmasına yönelik eleştirilerde bulundu.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Türkiye'nin Ukrayna'ya SİHA satmasını eleştirdiklerini çünkü bunun "Kiev'in iç problemlerini şiddetle çözmeye itebileceğini" iddia etti.

Yunanistan kanalı ANT1'e konuşan Peskov, "Türkiye'yi SİHA satışı nedeniyle eleştirdik çünkü bunun Kiev ve Ukrayna hükümetini güney doğudaki iç sorunlarını şiddetle çözmeye iten bir problem olarak görüyoruz. Eğer Ukrayna tekrar kendi halkına saldırmaya başlarsa bu Avrupa için başka bir felaket olur" dedi.

"ABD ve Rusya bir gün müttefik olabilir mi?" sorusuna da yanıt veren Peskov, "Mevcut durumu düşününce bunu hayal etmek zor duruyor" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmayı planlamadığını ifade eden Peskov, "Kendi sınırlarımız için güçlerimizin yerini değiştiriyoruz ve onları tehdit gelebilecek bölgelere yaklaştırıyoruz. Şu anda Ukrayna'ya ABD savaş uçakları indiğini ve sınırımıza ABD ekipmanları yaklaştığını görüyoruz" dedi.

Kaynak: T24

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.