Rusya: Türkiye'ye yeni S-400 teslimi ile ilgili görüşmeler sürüyor

Rusya: Türkiye'ye yeni S-400 teslimi ile ilgili görüşmeler sürüyor

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, Türkiye’ye yeni S-400 hava savunma sistemlerinin teslimatı ile ilgili görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Manturov, Rus medyasına açıklamasında, “Askeri teknik işbirliği dahil birçok alanda ikili işbirliği aktif olarak gelişiyor. Türkiye ile S-400 Triumf hava savunma füze sisteminin teslimatıyla ilgili işbirliği devam ediyor” ifadesini kullandı.

Sputnik'in haberine göre Türkiye’nin, Rusya’nın önemli partneri olarak kalmaya devam ettiğini kaydeden Manturov, ülkeler arasında yakın ticari ve ekonomik ilişkilerin olduğunu vurguladı.

Söz konusu haberin Türkiye'den bir heyetin F-16 satışı için ABD'ye gittiği bir dönemde dolaşıma sokulması Rusya'nın ABD-Türkiye yakınlaşmasına karşı bir hamlesi olarak nitelendiriliyor.

Savunma Sanayii Başkanlığından açıklama

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığından (SSB), Rusya'dan S400 hava savunma sistemi tedarik sürecinde yeni bir gelişmenin söz konusu olmadığı bildirildi.

Başkanlık resmi kaynaklarından S400 tedarik sürecine ilişkin yapılan açıklamada, "Yeni bir gelişme söz konusu değil. İlk gün yapılan anlaşmaya göre süreç devam etmektedir." ifadesi kullanıldı.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.