Rusya: Türkiye'yi Avrupa'da istemiyorlar

Rusya: Türkiye'yi Avrupa'da istemiyorlar

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye liderliğinin İsveç’in NATO üyeliğine destek vermiş olmasını anladıklarını belirtti.

Kremlin Sözcüsü Peskov, İsveç’in NATO üyeliğinin Türkiye tarafından desteklenmiş olmasının Moskova’da nasıl değerlendirildiğinin sorulması karşısında, “Türkiye bir Kuzey Atlantik İttifakı üyesi. Dolayısıyla Türkiye’nin kendi yükümlülükleri var ve bu yükümlülüklere de bağlı. Bu bizim için asla bir sır olmadı. Bu konuya hiçbir zaman toz pembe bir bakışımız da olmadı” dedi.

Peskov, “Türkiye’nin, İsveç’in NATO üyeliğine destek vermiş olmasına böyle bakıyoruz. Bu açıdan her şeyi gayet iyi anlıyoruz. Bu, hikayenin bir parçası” diye ekledi.

"Uyuşmazlıklara rağmen ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz"

Kremlin Sözcüsü, ‘Türkiye’nin dış politikasında giderek Batı’ya mı yöneldiğinin’ sorulması üstüneyse, “(Türkiye ile ilişkilerimizde) herkesin malumu olan uyuşmazlıklar bulunuyor fakat ilişkilerimizin bir de her iki ülkenin de çıkarlarına uyumlu olan bir parçası var ve bu parça bizim için ve Türkiye tarafı için de hayli önemli. Biz Türkiye ile diyaloğumuzu geliştirmek istiyoruz” değerlendirmesini yaptı.

"Türkiye’yi Avrupa'da görmek istemiyorlar"

Ankara’nın, İsveç’in NATO üyeliğine destek vermesi ile Türkiye’nin AB üyeliğinin önünün açılmasını ilişkilendirmiş olması sorulunca da, Kremlin Sözcüsü şunları söyledi:

“Doğrusunu söylemem gerekirse, Türkiye’yi kimse Avrupa’da görmek istemiyor, Avrupalıların görmek istememesinden bahsediyorum. Bu konuya sanıyorum ki Türk partnerlerimizin toz pembe bakmaması gerekiyor.”

Kaynak: Sputnik

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.