Rusya üç yılda Suriye'de kaç uçak kaybetti?

Rusya üç yılda Suriye'de kaç uçak kaybetti?

İki yıl önce Suriye'ye askeri müdahale başlatan Rusya bu süre içerisinde çok sayıda uçak ve helikopter kaybetti.

Suriye'ye iki yıl önce, 10 Ekim 2015'te, askeri müdahale başlatan Rusya, Esed rejimini ayakta tutma mücadelesinde çok sayıda hava aracı kaybetti.

İstatistiklere göre, en fazla 2016 yılında kayıp veren Rusya aynı yıl içerisinde 7 helikopter kaybetti. Helikopterlerin dördü Mayıs ayında Humus'taki T4 hava üssünde, diğer üçü ise Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında düştü.

Ayrıca Rusya Hava Kuvvetleri, aynı yıl iki MIG29 ve bir Sukhoi tipi savaş uçağının yanısıra Aralık ayında bir kargo uçağını, içindeki mürettabat ile birlikte yitirdi.

2017 yılında ise, geçtiğimiz günlerde IŞİD tarafından düşürülen askeri helikopterin ve Salı günü teknik arıza nedeniyle düşen Sukhoi 24 tipi savaş uçağı olmak üzere iki hava aracının kullanılamaz hale geldiği kaydedildi.

Rusya'nın Suriye'ye askeri müdahaleye başladığı 2015 ylılında Sukhoi 24 tipi bir Rus savaş uçağı da Türkiye tarafından düşürülmüştü.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.