Rusya: Uçak kasıtlı düşürüldü, İsrail ile ilişkiler zarar görecek

Rusya: Uçak kasıtlı düşürüldü, İsrail ile ilişkiler zarar görecek

Kremlin'den Suriye'de düşürülen İl-20 askeri uçağıyla ilgili yapılan açıklamada "uçağın kasten düşürüldüğü ve İsrail ile ilişkilere zarar vereceği" belirtildi.

Suriye'de düşen uçakla ilgili Rusya'dan açıklama geldi. 

Açıklamada, "Suriye'de Rus uçağının düşürülmesi kasıtlı bir eylemdi. İsrail ile ilişkilere zarar verecek." denildi. 

Öte yandan, İsrail'le yaşanan uçak geriliminin ardından, Rusya Savunma Bakanlığı 2 hafta içerisinde Suriye'ye S-300 Hava Savunma Sistemleri göndereceklerini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, daha önce İsrail'in talebi üzerine sevkiyatı askıya alınan S-300 hava savunma sistemlerini 2 hafta içinde Suriye'ye göndereceklerini söyledi.

Şoygu, "Modern S-300 hava savunma kompleksi 2 hafta içinde Suriye ordusuna teslim edilecek. Kompleks, 250 kilometreden uzaktaki hava saldırı araçlarını önleme ve birkaç hava hedefini eş zamanlı olarak imha etme kapasitesine sahip" dedi.

Rus uçağının düşürülmesi

Rus İl-20 askeri uçağı 17 Eylül'de, Suriye rejimine ait S-200 hava savunma sistemi tarafından düşürülmüş ve Rusya, İsrail'e ait F-16 savaş uçakları İl-20 uçağını kalkan olarak kullandığı için uçağın füzelere maruz kaldığını öne sürmüştü.

İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Amikom Norkin ve beraberindeki heyet hafta içi yaptıkları ziyarette, İl-20 uçağı hadisesiyle ilgili Rusya'ya açıklamada bulunmak için Moskova'da görüşmeler gerçekleştirmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov bugün yaptığı açıklamada, Suriye'de Rus İl-20 askeri uçağının düşürülmesinin sorumlusunun İsrail Hava Kuvvetleri olduğunu söylemişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.