Rusya, Ukrayna limanlarına giden gemileri 'askeri yük taşıyıcısı' olarak değerlendirecek

Rusya, Ukrayna limanlarına giden gemileri 'askeri yük taşıyıcısı' olarak değerlendirecek

Rusya Savunma Bakanlığı, 20 Temmuz 2023 saat 00.00 itibarıyla Ukrayna limanlarına giden tüm gemileri "potansiyel olarak askeri yük taşıyıcısı" şeklinde değerlendirileceğini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna limanlarına giden tüm gemilerin “potansiyel askeri yük taşıyıcısı” olarak değerlendirme altına alınacağını duyurdu.

Moskova yönetimince alınan kararın bu gece itibarıyla yürürlüğe girdiği belirtildi.

Tahıl anlaşmasının son bulduğu belirtilen bakanlık açıklamasında, Karadeniz’deki insani koridor mevcudiyetinin azaltıldığı bilgisine yer verildi.

Açıklamada, " 20 Temmuz 2023 saat 00.00’dan itibaren, Karadeniz’den Ukrayna limanlarına giden tüm gemiler potansiyel askeri yük taşıyıcısı olarak değerlendirilecek." ifadesi kullanıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı ayrıca “Buna göre, bu tür gemilerin ülkeleri de Ukrayna ihtilafında Kiev rejimi tarafında yer almış kabul edilecek. Karadeniz’in kuzeybatısı ile güneydoğusunda uluslararası sularda bulunan bazı bölgeler de seyrüsefer için geçici olarak tehlikeli olarak ilan edilmiştir.” açıklamasında bulundu.

Moskova yönetimi Ukrayna'nın Kırım'da bulunan Kerç Köprüsü'nü vurduğunu gerekçe göstererek tahıl anlaşmasından çekileceği sinyalini vermişti.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.