Rusya, Ukrayna-Polonya sınırında yabancı güçlerin de bulunduğu üssü vurdu

Rusya, Ukrayna-Polonya sınırında yabancı güçlerin de bulunduğu üssü vurdu

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali üçüncü haftasına yaklaşırken Rus ordusu Polonya sınırı yakınlarında füze saldırısı düzenledi.

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgal üç haftaya yaklaşırken birçok kente hava saldırıları şiddetlendi. Lviv kenti savaşın başlamasından bu yana ilk kez şiddetli saldırılarla sarsıldı. Alman Haber Ajansı (dpa) muhabiri kentte sabaha karşı çok sayıda patlama sesi duyulduğunu aktardı. Saldırının Polonya sınırına 80 kilometre uzaklıkta düzenlendiği ve patlama seslerinin Polonya'dan da duyulduğu bildirildi. Lviv Belediyesi saldırının hedefinin Uluslararası Barışı Koruma ve Güvenlik Merkezi olduğunu, buraya Rus ordusunun 30 füze ile saldırdığını duyurdu. 360 kilometrekare büyüklüğündeki merkezde askeri birliklerin tatbikatlar yapıldığı bildirildi. Ukrayna televizyonuna göre saldırıda can kaybı yaşanmadı.

Ukrayna medyası saldırı doğrudan Lviv'e düzenlenmese de yetkililerin vatandaşlara yine de sığınaklarda kalması çağrısı yaptığını duyurdu. Kent Rus ordusunun düzenlediği saldırılardan kaçan Ukraynalıların toplandığı nokta olarak biliniyor. Ukraynalılar Lviv üzerinden Batılı ülkelere göç etmeye çalışıyor. Lviv şimdiye dek Ukrayna'daki en güvenli kentler arasında sayılıyordu. Bazı ülkeler bu nedenle büyükelçilerini Kiev'den Lviv'e yerleştirme kararı almıştı. 

Kiev üzerindeki baskı artıyor

Rus ordusu başkent Kiev üzerindeki baskıyı giderek artırıyor. Ukrayna Devlet Başkanının Danışmanı Mikhailo Podolyak kentin kuzeybatısındaki bölgelerin günlerdir ağır hava saldırılarına maruz kaldığını söyledi. Ajans haberlerine göre Rus tanklarının kentin kuzeydoğusundan Kiev'e ilerleyişi sürüyor.

Kaynak: DW Türkçe

facebanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.