"Rusya Ukrayna savaşını birkaç yıl daha sürdürmek için hazırlık yapıyor"

"Rusya Ukrayna savaşını birkaç yıl daha sürdürmek için hazırlık yapıyor"

Rusya'nın savunma bütçesiyle Ukrayna'daki savaşı en az birkaç yıl daha sürdürme arayışında olduğu ifade ediliyor.

İngiltere Savunma Bakanlığı'nın istihbarat raporuna göre Rusya 2024 yılında Ukrayna'da daha uzun süreli bir savaş için savaş harcamalarını önemli ölçüde artıracak.

Rapora göre, Rusya Maliye Bakanlığı'ndan sızdırıldığı anlaşılan belgeler, Rusya'nın savunma bütçesini 2024 yılında hükümetin toplam bütçesinden yaklaşık yüzde 30 artırabileceğini gösteriyor.

Rusya Savunma Bakanlığı savunma harcamaları için 10,8 trilyon ruble (yaklaşık 112 milyar ABD doları) ayrılmasını istiyor ki bu da Rusya'nın GSYH'sinin yaklaşık yüzde 6'sı ve 2023 bütçesindeki rakama kıyasla yüzde 68'lik bir artış anlamına geliyor.

İngiltere'nin konuyla ilgili raporunda şu ifadeler geçiyor:

"Rusya'nın 2024 yılına kadar bu düzeyde bir savunma harcamasını desteklemesi kuvvetle muhtemeldir. Rusya'nın savunma harcamalarına ilişkin tüm ayrıntılar her zaman gizli tutulmaktadır. Ancak bu rakamlar Rusya'nın Ukrayna'da birkaç yıl daha savaşı sürdürmek istediğini ortaya koymaktadır. Bu durum Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun 27 Eylül 2023'te yaptığı ve çatışmanın 2025'e kadar devam etmesine hazırlıklı olduğunu ima eden açıklamalarını takip etmektedir."

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.