"Rusya Ukrayna'da Elon Musk'ın Starlink uydu internet sistemini kullanıyor"

"Rusya Ukrayna'da Elon Musk'ın Starlink uydu internet sistemini kullanıyor"

Ukraynalı kaynaklar Rusya'nın Ukrayna'da Starlink uydu internet cihazları kullandığını ifade ediyor.

Ukrayna Pazar günü Rus güçlerinin işgal altındaki bölgelerde Elon Musk'ın şirketinin uydu internet hizmeti olan Starlink'in terminallerini kullandığını söyledi ve iki Rus askeri arasında geçen bir konuşmayı "sistematik" kullanımın kanıtı olarak yayınladı.

Starlink sistemleri, Rusya'nın yaklaşık iki yıldır süren işgali boyunca Kiev'in daha büyük ve daha donanımlı bir orduyla karşı karşıya kalması nedeniyle Ukrayna'nın savaş alanı iletişimi için hayati önem taşıyordu.

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü Telegram'da yayınladığı bir ses kaydında Rusya'nın 83. Hava Taarruz Tugayı'ndan askerlerin Ukrayna'nın doğusunda yeni Starlink terminalleri kurmayı değerlendirdiklerini söyledi.

Müdürlük, iddia edilen kullanım ölçeği ya da terminallerin nasıl elde edildiği hakkında ayrıntı vermedi. Sözcü Andriy Yusov Cumartesi günü Ukrayna medyasına yaptığı açıklamada konunun "sistemik bir nitelik kazanmaya başladığını" söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı konuyla ilgili yorum taleplerine yanıt vermedi.

Starlink terminallerinin işletmecisi SpaceX, geçen hafta X'te yaptığı açıklamada "Rus hükümeti ya da ordusuyla herhangi bir iş yapmadığını" ve hizmetinin Rusya'da çalışmadığını söylemişti.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum