Rusya Ukrayna'da strateji değiştiriyor

Rusya Ukrayna'da strateji değiştiriyor

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekât Dairesi Başkanı Orgeneral Sergey Rudskoy, Rusya'nın ana savaş gücünü Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinin "tam kurtuluşuna" odaklayacağını söyledi.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekât Dairesi Başkanı Orgeneral Sergey Rudskoy, Rusya'nın savaş gücünü Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinin "tam kurtuluşuna" odaklayacağını söyledi.

Yapılan basın toplantısında Rusya'nın "özel askeri harekat" için biri Ukrayna'nın tamamını kapsayan, diğeri Donbas'a odaklanan iki seçeneği değerlendirdiği belirtildi.

Rus devletinin haber ajansları, Rusya'nın savaş hedeflerinde olası bir gerilemeye işaret ediyordu. Rusya kuvvetleri, Ukrayna'nın kuzeyinde ve Kiev çevresinde güçlü bir direnişle karşılaştı.

Sergey Rudskoy, Luhansk bölgesinin yüzde 93'ünün ve Donetsk bölgesinin yüzde 54'ünün Rus kontrolü altında olduğunu söyledi.

Ayrıca Rusya'nın, Ukrayna'nın hava kuvvetlerinin ve donanmasının büyük kısmını yok ettiğini ve bunun çatışmanın ilk aşamasının başarılı bir şekilde sona erdiğini gösterdiğini belirtti.

Ancak Savunma Bakanlığı, kuşatılan Ukrayna şehirlerine yapılan saldırıları reddetmedi. Rusya'nın, Devlet Başkanı Zelenskiy'nin ısrarla istediği, Ukrayna üzerindeki hava sahasının kapatılması durumuna tepki göstereceğini ekledi.

Bakanlık ayrıca, hedeflerin ne olduğunu belirtmeden, Rusya'nın Putin tarafından belirlenen amaçlara ulaşılıncaya kadar işgale devam edeceğini söyledi.

Kaynak: BBC Türkçe

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.