Rusya Ukrayna'daki kayıplarını gidermek için paralı askerlere yöneliyor

Rusya Ukrayna'daki kayıplarını gidermek için paralı askerlere yöneliyor

Rus ordusunun, yedek askeri gücü tükendiği için özel askeri şirketler ile anlaşarak, personelleri düzenli ordu bünyesine katmaya başladığı iddia edildi.

Rusya'nın Ukrayna işgalinde sahadaki ağır asker kaybının önüne geçmek için özel askeri şirketlerden silahlı güç talep ettiği öne sürüldü.

ABD merkezli Savaş Araştırmaları Enstitüsü tarafından yayımlanan günlük bir raporda, Rus kuvvetlerinin, muhtemelen yedek askeri gücü tükendiğinden özel askeri şirketler ile anlaşarak, personelleri düzenli ordu bünyesine katmaya başladığı iddia edildi.

Ayrıca raporda, "Rusya'nın personel eksikliği bulunan hava birliklerini paralı askerler ile doldurmaya çalışması, savaşa hazır asker gücünün tükendiğinin en açık göstergesidir." ifadeleri yer aldı.

Ukrayna istihbaratına göre Rusya, çeşitli bölgelerde paralı askerlere gizli bir şekilde eğitimler veriyor.

Öte yandan raporda Rusya'nın paralı askerleri, personel eksikliği bulunan Harkiv bölgesindeki savaşı sürdürmek için bölge çevresine yerleştirdiği iddiası da dillendirildi.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.