Rusya Ukrayna'nın başkenti Kiev ve güney bölgelere İHA saldırıları başlattı

Rusya Ukrayna'nın başkenti Kiev ve güney bölgelere İHA saldırıları başlattı

Ordudan yapılan açıklamada, Ukrayna'nın güneyindeki saldırıda en az bir sivilin yaralandığı belirtildi.

Ukrayna ordusu Pazar günü yaptığı açıklamada, Rusya'nın gece boyunca Kiev ve Ukrayna'nın güneyindeki bölgelere insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlediğini, en az bir sivilin yaralandığını ve bir doğalgaz boru hattı ile Mykolaiv nehir ve deniz limanındaki yerleşim yerlerinin hasar gördüğünü bildirdi.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Telegram üzerinden yaptığı açıklamada hava savunma sistemlerinin gece boyunca Rusya tarafından fırlatılan 45 Shahed insansız hava aracından 40'ını imha ettiğini söyledi.

Kiev'in askeri idaresinin başındaki Serhiy Popko Telegram'da yaptığı açıklamada "Başkentteki acil durum neredeyse iki saat sürdü" dedi.

Popko, Kiev üzerinde tüm insansız hava araçlarının yaklaşırken düşürüldüğünü de sözlerine ekledi. İlk bilgilere göre başkentte ya da yakınlarında herhangi bir can kaybı ya da yıkım yaşanmadı. Kiev semalarının sabah saat 4'ten kısa bir süre önce temizlendiği açıklandı.

Ukrayna'nın güney askeri komutanlığı Telegram üzerinden yaptığı açıklamada hava savunma sistemlerinin beş saatten fazla bir süre boyunca devrede kaldığını ve başta Karadeniz'e yakın Mykolaiv bölgesi olmak üzere çeşitli güney bölgeleri üzerinde Rusya tarafından fırlatılan 26 Shahed insansız hava aracını imha ettiğini açıkladı.

Ordudan yapılan açıklamada, Ukrayna'nın güneyindeki saldırıda en az bir sivilin yaralandığı belirtildi.

Ordu, "Düşman için öncelik yine altyapı ve tarımsal sanayi tesislerinin bulunduğu kıyı şeridiydi" dedi.

Askeri komutanlık, düşürülen bir insansız hava parçalarının ve patlama dalgasının Mykolaiv'deki konut binalarına ve bir gaz boru hattına zarar verdiğini söyledi.

Ordu, Karadeniz'deki Odesa limanı üzerinde dört insansız hava aracının da düşürüldüğünü açıkladı.

Öte yandan Reuters haber ajansı Ukrayna tarafının yaptığı açıklamaları doğrulayamadığını ekledi.

Hem Rusya hem de Ukrayna son aylarda cephe hattından uzaktaki hava saldırılarını arttırarak birbirlerinin kritik enerji, askeri ve ulaşım altyapılarını hedef alıyor.

Kaynak: Mepa News, Reuters

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum