Rusya Ukrayna'nın büyük bir drone saldırısını engellediğini açıkladı

Rusya Ukrayna'nın büyük bir drone saldırısını engellediğini açıkladı

İnsansız hava aracı saldırısı, Rusya'nın 20 ay önce başlattığı Ukrayna işgalinin başından bu yana bildirilen en büyük sınır ötesi saldırı gibi görünüyor.

Rusya Savunma Bakanlığı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Ukrayna güçlerinin sınır bölgelerine gece düzenlediği saldırı sırasında 31 Ukrayna insansız hava aracınının Rus hava savunma sistemlerince düşürüldüğünü belirtti.

İnsansız hava aracı saldırısı, Rusya'nın 20 ay önce başlattığı Ukrayna işgalinin başından bu yana bildirilen en büyük sınır ötesi saldırı gibi görünüyor.

Ukrayna üç ay önce Rusya'ya karşı başlattığı ancak oldukça ağır ilerleyen taarruza halen devam ediyor. Ancak Ukrayna'nın mühimmat stoklarını tazeleme konusunda artan endişeleri taarruzun başarılı olma ihtimaline gölge düşürüyor.

NATO'nun Askeri Komitesi Başkanı Amiral Rob Bauer, stokların tükenmesi konusunda uyarıda bulunmuştu.

Yıpratma savaşının kış boyunca ve gelecek yıl da devam edeceğini belirten Bauer, silah sistemleri ve mühimmat stokları hakkında, "dibi gördük" ifadelerini kullanmıştı.

Amiral Bauer savunma sanayine yaptığı çağrıda üretimin "çok daha yüksel bir tempoda" artması gerektiğini ifade etti.

Çarşamba günü de devam eden iki günlük Varşova Güvenlik Forumu'nda konuşan Bauer, "Çok daha fazla mühimmata ihtiyacımız var" dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna insansız hava araçlarının engellendiğine dair herhangi bir delil sunmadı.

Bakanlık ayrıca Ukrayna ordusuna bağlı bir grup askerin Kırım'ın batı yakasına çıkarma yapma girişiminin de engellendiğini ileri sürdü.

Bakanlık, birliğin yüksek hızlı bir tekne ve üç jet ski kullanarak Kırım'ın batı ucundaki Tarkhankut Burnu'na çıkarma yapmaya çalıştığını söyledi.

Rusya'nın 2014 yılında Ukrayna'dan ilhak ettiği Kırım Yarımadası, son dönemde birçok defa Ukrayna saldırılarının hedefi oldu.

Ayrıca Kırım Yarımadası Rusya'nın Ukrayna işgalini desteklediği kilit öneme sahip bir askeri merkez konumunda.

Ukrayna'ya silah tedariki zor girdi

Öte yandan Ukrayna'nın silah ve mühimmat ikmaline ilişkin endişeleri son günlerde daha da derinleşti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Pentagon, ABD'nin Ukrayna'ya yönelik askeri desteğinin azaldığı konusunda Kongre'yi uyardı.

Kiev'e askeri desteğin azalacağına yönelik endişeler, Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy'nin Salı günü daha önce eşi görülmemiş bir şekilde görevden alınmasının ardından ABD'de yaşanan siyasi çalkantılar nedeniyle daha da arttı.

Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçi çoğunluktan bazıları ve seçmen kitlesi Ukrayna'ya daha fazla askeri yardım gönderilmesine karşı çıkıyor.

ABD, Ukrayna'nın açık ara en büyük askeri tedarikçisi konumunda.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin danışmanı Mikhailo Podolyak, Batı'nın desteğinin azalmasını sosyal medya hesabında sert şekilde eleştirdi.

Podolyak, X'te "Neden bu kadar ısrarlı bir şekilde Rus ordusunu yok etmeye karşı çıkıyorsunuz?" diye yazdı.

Ukrayna'nın tüm bu finansman ve mühimmat kaygıları arasında ABD Başkanı Joe Biden salı günü Avrupa'daki kilit müttefiklerinin yanı sıra Kanada ve Japonya liderleriyle Ukrayna'ya destek konusunda bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.