Rusya Ukrayna'nın enerji altyapısını hedef almayı sürdürüyor: 40 bin kişi elektriksiz kaldı

Rusya Ukrayna'nın enerji altyapısını hedef almayı sürdürüyor: 40 bin kişi elektriksiz kaldı

Rusya geçtiğimiz dönemde olduğu gibi Ukrayna'nın enerji altyapısını hedef almayı sürdürüyor.

Ukrayna Cuma günü yaptığı açıklamada, yirmiden fazla Rus insansız hava aracının ülkenin merkezindeki enerji altyapısına zarar vermesinin ardından on binlerce kişinin elektriksiz kaldığını bildirdi.

Gece boyunca süren saldırı, Rus güçlerinin geçen kış Ukrayna'da milyonlarca kişiyi uzun süre elektriksiz ve susuz bırakan sistematik bombardımanlarının bir benzeriydi.

Hava kuvvetleri, Moskova'nın Ukrayna'ya "İran menşeli" 24 insansız hava aracı fırlattığını, ulusal bir enerji sağlayıcısının Dnipropetrovsk bölgesindeki tesislerinin hasar gördüğünü ve savunma sistemlerinin hava araçlarından 11 tanesini düşürdüğünü belirtti.

Bölge yöneticisi Sergiy Lysak sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Bu durum 40.000'den fazla abonenin elektriklerinin kesilmesine yol açtı" dedi ve iki madenin de elektriksiz kaldığını sözlerine ekledi.

Enerji sağlayıcısı Ukrenergo, Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin memleketi olan Krivyi Rig kentindeki trafo merkezlerinden birinin saldırı sırasında hasar gördüğünü söyledi.

Bölge yetkilileri, yeraltında mahsur kalan yaklaşık 100 madencinin zarar görmeden çıkarıldığını söyledi.

Lysak ayrıca Pokrovske köyünde 37 yaşında bir adamın Rus bombardımanı sonucu yaralandığını söyledi.

Kuzeydoğu Harkiv bölgesinde yetkililer Rus bombardımanı nedeniyle yaklaşık 64 kasaba ve yerleşim biriminin elektriksiz kaldığını söyledi.

Rusya ise Ukrayna'yı kendi topraklarında insansız hava aracı saldırıları düzenlemekle de suçladı.

Vali Vyacheslav Gladkov, Ukrayna'nın geçtiğimiz gün Rusya'nın sınır bölgesi Belgorod'daki köylere bir düzineden fazla insansız hava aracı fırlattığını ancak herhangi bir can kaybı rapor edilmediğini söyledi.

Kaynak: Mepa News, AFP

x.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.