Rusya Ukrayna'ya yönelik hava saldırılarını sürdürüyor

Rusya Ukrayna'ya yönelik hava saldırılarını sürdürüyor

Rusya, başta başkent Kiev olmak üzere Ukrayna'nın birçok bölgesindeki stratejik hedeflere yönelik bombardımanlarına devam ediyor.

Rusya’nın Ukrayna işgalinde birinci yıla yaklaşılırken, 2023’ün ilk günlerinde Rusya’nın ülkenin altyapısını hedef alan yoğun saldırıları sürüyor.

Ukrayna ordusu, Cumartesi gününden bu yana çok sayıda insansız hava aracının (İHA) düşürüldüğünü açıkladı.

Rusya’nın özellikle başkent Kiev ve etrafını insansız hava araçlarıyla hedef aldığı saldırıların dün gece ve bugün de sürdüğü bildirildi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski dün gece yaptığı açıklamada, Ukrayna güçlerinin yılın ilk gecesinde Rusya tarafından ateşlenen 45 İran yapımı “Shahed” insansız hava aracını düşürdüğünü söyledi.

Kiev Valisi Oleksi Kuleba da "Bölgede ve başkentte çok gürültü var, dün gece drone saldırıları oldu" dedi. Kiev Belediye Başkanı Vitali Kilitşko da, saldırıların bazı elektrik ve ısıtma sistemlerini devre dışı bıraktığını kaydetti.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.