"Rusya Ukrayna'yı işgale başlamak üzere"

"Rusya Ukrayna'yı işgale başlamak üzere"

Bölge kaynakları, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal hamlesini kısa bir süre içerisinde başlatabileceğini ifade ediyor.

Bölge kaynakları, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal hamlesini kısa bir süre içerisinde başlatabileceğini ifade ediyor.

Son olarak Rusya ile ABD ve NATO arasındaki diplomatik sürecin çıkmaza girmesi, bölgede savaşın kısa bir süre içerisinde başlayabileceği şeklinde yorumlandı.

Geçtiğimiz yılın yaz aylarından itibaren konuşulmaya başlanan "Ukrayna işgali" senaryolarında genellikle, 2022 yılının Ocak-Mart ayları arası döneme dikkat çekiliyordu.

Diplomatik süreç tıkandı

Kremlin'den bugün, bir süredir ABD ve NATO ile devam eden diplomatik temaslara dair bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, görüşmeler "başarısız" olarak nitelenirken, tarafların temel meseleler hakkında görüş ayrılıklarının devam ettiği vurgulandı.

Görüşmelerde ilerleme sağlanamaması sonrasında taraflar, birbirlerine gözdağı vermek ve diplomasi masasında ellerini güçlendirmek üzere hamlelerde bulundu.

ABD ve Avrupa ülkelerinin, Rusya'ya yönelik yaptırım taslaklarını hazırlamaya başladığı ifade edildi.

Askeri seçenekler Putin'e sunuldu

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Rus ordusunun, Ukrayna çevresindeki durumun kötüleşmesi durumunda uygulanabilecek seçenekleri Devlet Başkanı Vladimir Putin'e seçenekler sunduğunu söyledi.

Ryabkov, yine de diplomasiye bir şans verilmesi gerektiğini dile getirdi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov, Ukrayna'nın Donbass bölgesini geri almak için askeri bir hamlede bulunabileceğini ima ederek "Ukrayna makamları akla gelmeyecek şeyler düşünebilir, bu duruma bir son vermek gerekiyor" şeklinde konuştu.

Rusya'nın son olarak doğu askeri bölgelerindeki birlikleri Ukrayna sınırına kaydırdığı, böylece birkaç aydır devam eden askeri sevkiyatların da büyük ölçüde tamamlandığı aktarılıyor.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısının başlayıp başlamayacağı konusunda ise, ABD ve NATO ile süren görüşmelerin alacağı son durum belirleyici olacak.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.