Rusya ve ABD Suriye'deki Askeri Koordinasyonunu Geliştirecek

Rusya ve ABD Suriye'deki Askeri Koordinasyonunu Geliştirecek

ABD ve Rusya liderleri, gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde Suriye'de askeri koordinasyonun iyileştirilmesi kararı aldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama Suriye'deki gelişmelerle ilgili bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından Kremlin'den yapılan açıklamada, iki ülkenin Suriye'deki askeri faaliyetlerini daha iyi koordine etme kararı aldığı bildirildi.

Putin'in görüşmede Obama'dan ılımlı muhalif grupların Nusra Cephesi ve diğer benzeri gruplarla arasına mesafe koyması konusunda destek istediği kaydedildi. İki lider ayrıca BM himayesinde gerçekleştirilen barış görüşmelerinin yeniden başlatılmasının gerekliliğini vurguladı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada da iki liderin Nusra Cephesi ve IŞİD'e karşı zafer kazanma konusunda kararlılıklarını vurguladıkları, Obama'nın ayrıca Putin'den sivillere yönelik saldırıları durdurması için Suriye rejimi üzerindeki nüfuzunu kullanmasını istediği belirtildi.

Rusya haziran ayında Nusra Cephesi'ne karşı ABD ile ortak saldırı teklifinde bulunmuştu. Rusya'nın mayıs ayında Suriye'deki cihat yanlısı gruplara karşı ortak operasyon düzenleme önerisi Washington tarafından reddedilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.