Rusya ve Esed rejimi İdlib'de 60 hava saldırısı gerçekleştirdi

Rusya ve Esed rejimi İdlib'de 60 hava saldırısı gerçekleştirdi

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, rejim güçlerinin Rus müttefikleri ile birlikte İdlib kırsalında 60’tan fazla saldırı gerçekleştirildiğini bildirdi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Rusya tarafından Cuzif köyünde gerçekleştirilen hava saldırısı sonucunda küçük bir kız çocuğunun yaşamını yitirdiğini açıkladı. İdlib Valiliği’ni hedef alan saldırıların yoğun bir şekilde devam ettiği ifade edildi.

SOHR tarafından yapılan açıklamada, dün rejim güçlerinin Rus müttefikleri ile birlikte İdlib kırsalındaki Kefr Nabl, el- Bara, Ehsim, Fattira, İbbin, Serca, Cuzif köylerine 60’tan fazla saldırı gerçekleştirildiği bildirildi.

Öte yandan eş zamanlı olarak yoğun füze saldırıları da gerçekleştiriliyor.

Gözlemevi’nden yapılan açıklamada, İdlib kırsalındaki Deyr Sunbul, Kefr Nabl, Hass ve Baskala bölgelerinde, doğudaki Nayrab, Halep'in batısındaki Atarib ve Dar İzze'nin çevresi ve eteklerinde rejim güçleri ve Türk destekli muhalif gruplar tarafından karşılıklı yoğun bombardımanlar gerçekleştiği ifade edildi. Açıklamada, ölü ve yaralı sayısı hakkında bilgi verilmedi.

BM'den ateşkes çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Suriye'deki İdlib bölgesinde ‘insani felaketi sona erdirmek’ ve kontrol altına alınamayan gerilimi sonlandırmak’ için derhal ateşkes çağrısında bulundu.

Rusya destekli Esed güçleri, yaklaşık 400 bin Suriyelinin ölümüne neden olan ve milyonlarca insanı yerinden edip ülkenin birçok bölgesini moloz haline getiren savaşta muhalefetin son kalesini ortadan kaldırmak için geçtiğimiz Aralık ayından bu yana operasyonlar düzenliyor.

Suriye'nin kuzeybatısındaki Halep ve İdlib bölgelerine yapılan son saldırı, birçoğu Türkiye sınırına yakın kuzeyde güvenli bir sığınak bulmak için çatışmalardan kaçan kadın ve çocuklar olmak üzere yaklaşık bir milyon insanı yerinden etti.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.