Rusya ve Esed rejimi Suriye'de altı ayda 1079 sivili öldürdü

Rusya ve Esed rejimi Suriye'de altı ayda 1079 sivili öldürdü

Suriye'den aktarılan rakamlara göre 2 Şubat tarihinden bu yana düzenlenen saldırılarda en az 1079 sivil yaşamını yitirdi.

Suriyeli aktivist grupların aktardığı rakamlara göre 2 Şubat tarihinden bu yana düzenlenen saldırılarda en az 1079 sivil yaşamını yitirdi.

Suriye Müdahale Koordinatörleri tarafından yapılan açıklamaya göre, Rusya ve Esed rejimine bağı güçlerin 2 Şubat tarihinde Suriye'nin kuzeybatısına yönelik başlattığı saldırılarda en az 1079 sivil yaşamını yitirdi.

Grup tarafından yapılan açıklamada, Rusya-rejim saldırılarında yaşamını yitiren sivillerden 294'ünün çocuklardan oluştuğu belirtildi.

Saldırılar sonrası yaşadığı yerleri terk etmek zorunda kalıp ülke içinde sığınmacı durumuna düşen Suriyelilerin sayısının da 670 bin 837 olduğu kaydedildi.

Suriye Müdahale Koordinatörleri, belirtilen tarihler arasında bölgeye düzenlenen bombardımanda oluşan zararın 466 milyon dolar olduğunu belirtti.

Hava ve kara bombardımanları sonucunda 233 altyapı tesisinin hedef alındığı ve kullanılamaz hale geldiği, 58 köyün de tamamen boşaltıldığı aktarılan diğer bilgiler arasında.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.