Rusya ve IŞİD arasında Deyr ez Zor pazarlığı

Rusya ve IŞİD arasında Deyr ez Zor pazarlığı

IŞİD savaşçıları ve sivillerin Deyr ez Zor kentinden tahliye edilmeleri için müzakereler sürüyor.

Rusya tarafından desteklenen rejim güçleri ile IŞİD arasında Deyr ez Zor kenti konulu görüşmeler sürüyor.

Suriye'nin doğusundaki Deyr ez Zor kentinde Rusya tarafından desteklenen rejim güçleri ve yabancı Şii milisler ile IŞİD arasındaki çatışmalar halen devam ediyor. Kentin kırsalındaki birçok bölgeyi IŞİD'ten geri alan rejim güçleri, kent merkezinde kontrolü tam olarak sağlayabilmiş değil.

Rusya ile IŞİD arasındaki pazarlık sürüyor

Yerel haber kaynakları tarafından aktarılan bilgilere göre, aralarında IŞİD savaşçıları, aileleri ve kentten ayrılmak isteyen sivil halkın da olduğu çok sayıda kişi için tahliye müzakereleri devam ediyor.

Müzakerelerin Rusya tarafından desteklenen rejime bağlı güçler ile IŞİD arasında sürdüğünü aktaran kaynaklar, Rus tarafının IŞİD savaşçılarının kentten silahlarıyla ayrılmasını kabul etmediğini ifade ediyor.

"Kent merkezinden silahlarıyla çıkacaklar"

IŞİD savaçılarının Rusya öncülüğünde yürütülen Deyr ez Zor kenti tahliyesi müzakerelerini kabul etmek için kentten tüm taşınabilir silahlarıyla çıkmak istediklerini aktaran kaynaklar, bu isteğin kabul görmesi durumunda IŞİD savaşçılarının silahlarıyla birlikte kentin doğu kırsalına tahliyesinin başlayacağını ifade ediyor.

"Koridor açılacak"

Haberi aktaran "Fırat Post" yerel ajansının aktardığına göre, Deyr ez Zor kent merkezinde taraflar arasındaki çatışmalar aralıklarla devam ediyor. Ajansın aktardığı bilgilere göre, taraflar arasında anlaşma sağlanması durumunda kent merkezinden IŞİD savaşçıları, aileleri ve bölge halkının tahliyesi için güvenli geçiş koridoru açılacak.

Deyr ez Zor'da son durum:


IŞİD, Deyr ez Zor kent merkezinde tamamen kuşatmaya alınmış durumda

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.