Rusya ve Ukrayna'nın karşılıklı insansız hava aracı saldırıları devam ediyor

Rusya ve Ukrayna'nın karşılıklı insansız hava aracı saldırıları devam ediyor

Rusya ile Ukrayna uzun süredir karşılıklı olarak birbirlerinin topraklarına patlayıcı yüklü insansız hava araçlarıyla saldırılar düzenliyor.

Rusya kendi toprakları üzerinde 60 kadar insansız hava aracı ve birkaç füze düşürdüğünü söylerken Ukrayna da 30'dan fazla Rus insansız hava aracını imha ettiğini açıkladı.

Rusya, Ukrayna'nın savaştan harap olmuş kuzeydoğusunda yeni bir saldırı başlatırken Pazar günü Harkiv'in dış mahallelerinde meydana gelen bir saldırıda en az dört kişinin öldüğü bildirildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus hava savunmasının gece boyunca güney Krasnodar bölgesi üzerinde 57 Ukrayna insansız hava aracını düşürdüğünü söyledi.

Yerel askeri yetkililer drone enkazının Slavyansk-on-Kuban kasabasındaki bir petrol rafinerisine isabet ettiğini ancak herhangi bir yangın ya da hasar olmadığını söyledi.

Haber kaynağı Astra, bir drone tarafından vurulduğu sırada rafineride bir patlama olduğunu gösteren videolar yayınladı.

Cuma sabahı Sivastopol kentinde elektriği kesen büyük Ukrayna insansız hava aracı saldırısının ardından Rusya'nın işgali altındaki Kırım Yarımadası üzerinde dokuz uzun menzilli balistik füze ve bir insansız hava aracı imha edildi.

Ukrayna sınırındaki Belgorod bölgesi üzerinde üç insansız hava aracı daha düşürüldü. Bölge Valisi Vyacheslav Gladkov'a göre, bir kilisenin çatısı düşen insansız hava aracı enkazı nedeniyle alev aldı, ancak ölen ya da yaralanan olmadı.

Ukrayna'nın kısmen işgal altındaki Herson bölgesinin Rusya tarafından atanan valisi Vladimir Saldo, Pazar sabahı bir Ukrayna insansız hava aracının bir minibüse çarpması sonucu bir kişinin öldüğünü ve 16 kişinin yaralandığını söyledi.

Ukrayna hava kuvvetleri yetkilileri, hava savunmasının gece boyunca ülkeye fırlatılan 37 Rus insansız hava aracının tamamını düşürdüğünü söyledi.

Moskova'nın kısa süre önce yeni bir saldırı başlattığı Harkiv bölgesinde, bölge Valisi Oleh Syniehubov Pazar sabahı yaptığı açıklamada önceki gün bombardıman sonucu bir kişinin öldüğünü ve 11 kişinin yaralandığını belirtti.

Pazar gününün ilerleyen saatlerinde Syniehubov, Harkiv olarak da adlandırılan bölgesel başkentin eteklerinde gerçekleşen bir Rus saldırısında dört kişinin öldüğünü ve 15 kişinin yaralandığını ifade etti.

Rusya'nın geçen hafta sonunda Ukrayna’nın en büyük ikinci kenti Harkiv etrafında başlattığı saldırı, Batılı ortaklarından geciken önemli silah ve mühimmat teslimatını bekleyen Ukrayna'nın sayıca az ve silahsız kuvvetleri üzerindeki baskıyı önemli ölçüde arttırdı.

Ukrayna'nın bölgede sayıca üstün olan güçleri, askeri araçları imha etmek için bomba yüklü insansız hava araçları kullanarak Rusya'yı yeni açılan bu temas hattında çaresiz bir şekilde yavaşlatmaya çalışıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Cuma günü Çin'e yaptığı bir ziyaret sırasında Moskova'nın Harkiv bölgesindeki saldırısının bir tampon bölge oluşturmayı amaçladığını ancak şehri ele geçirme planlarının olmadığını söyledi.

Kaynak: Mepa News, AP

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum