Rusya'da 2 helikopter ve 1 savaş uçağı düştü

Rusya'da 2 helikopter ve 1 savaş uçağı düştü

Kırım Yarımadası'nın Canköy bölgesinde Rus ordusuna ait bir askeri helikopterin düşmesi sonucunda 2 pilotun öldüğü bildirildi.

(Fotoğraf: Artem Katranzhi)

Rusya'nın ilhak ettiği Kırım Yarımadası'nda Rus ordusuna ait bir askeri helikopterin düşmesi sonucu 2 pilot öldü.

Rusya Savunma Bakanlığı cuma günü yaptığı açıklamada, Mi-28 tipi askeri bir helikopterin Kırım'da eğitim uçuşu yaptığı sırada düştüğünü duyurdu.

Bakanlık açıklamasında silahsız bir şekilde eğitim uçuşu yapan helikopterin Kırım'ın Canköy bölgesinde teknik bir hata sonucu düştüğü ve iki pilotun da öldüğü bilgisi yer aldı.

Rusya, 2014'te Kırım'ı ilhak etmişti. Ukrayna'nın zaman zaman Kırım'da Rus askeri hedeflerine yönelik saldırılar düzenlediği belirtiliyor.

Bir savaş uçağı ve helikopter de Ukrayna sınırında düştü

Öte yandan Rusya'nın Ukrayna sınırındaki Bryansk bölgesinde askeri uçak ve nakliye helikopteri düştü.

TASS'ın haberine göre, sınır tarafına yakın Bryansk bölgesinde Su-34 tipi saavş uçağı düştü. Ölü ve yaralı olduğuna dair mevcut bir gelişme henüz yok.

RIA Novosti'nin haberine göre ise, Mi-8 tipi bir helikopter Bryansk bölgesinin Klintsovsky ilçesinde düştü. Helikopterin düşmesi sonucu çevredeki bazı evler zarar gördü.

Motorun alev alması sonrası helikopterin düştüğü ve iki kişinin öldüğü öğrenildi.

Bazı kaynaklar ise helikopterin vurularak düşürüldüğünü öne sürdü.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.