Rusya'dan Afganistan'a asker konuşlandıracağı iddialarına yanıt

Rusya'dan Afganistan'a asker konuşlandıracağı iddialarına yanıt

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Afganistan’a asker göndermeyi planlayıp planlamadıkları sorusuna, “Hayır. Bu hususta herhangi bir görüşme yürütülmüyor” cevabını verdi.

Kremlin Sözcüsü Peskov, Afganistan hükümeti ile bu ülkeye Rusya askerlerinin konuşlandırılması konusunu görüşmediklerini belirtti. Ayrıca, Tacikistan’ın Afganistan ile paylaştığı sınıra Rusya’nın askeri güçlerinin gönderilmesine dair şimdilik bir karar alınmadığını söyledi.

"Durum kötüleşiyor, endişeliyiz"

Peskov bunun yanında, ABD güçlerinin çekilmesi ardından Afganistan’da oluşan durumun endişe verici olduğunu, zira durumun kötüleşmekte olduğunu izlediklerini belirtti.

Kremlin Sözcüsü, Tacikistan’ın Afganistan ile paylaştığı sınıra asker göndermeyi planlayıp planlamadıkları sorusu karşısındaysa, “Ek olarak asker gönderilmesi konusunda bir şey söyleyemem” dedi.

"Askerlerimiz gidişata göre karar alacak"

Peskov, Tacikistan’ın Afganistan sınırındaki duruma ilişkin, “Durumun nasıl geliştiğine bağlı olarak -ki durumun pek iyi bir yöne gittiği söylenemez- askerlerimiz ve sınır güçlerimiz tarafından birtakım kararlar alınacaktır” diye ekledi.

 Kaynak: Sputnik, Mepa News

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.