Rusya'dan Afganistan'ın sınır komşusu Tacikistan'da askeri tatbikat

Rusya'dan Afganistan'ın sınır komşusu Tacikistan'da askeri tatbikat

Moskova, Tacikistan’da 'sahte düşman birliklerinin' etkisiz hale getirildiği bir tatbikat düzenlendiğini belirtti.

Rusya’nın Merkez Askeri Birimi’nden yapılan açıklamada, Tacikistan’da 'sahte düşman birliklerinin' etkisiz hale getirildiği bir tatbikat düzenlendiği belirtildi.

Sputnik'in haberine göre açıklamada, “Tatbikatın teması doğrultusunda istihbarat güçleri tarafından dağlık bölgeden bir yerleşim birimine doğru ilerleyen yasadışı silahlı bir grup tespit edildi. Motorize tüfek birliği yandan saldırarak ‘ani bir darbe’ ile ‘militanların’ planlarını bozdu” ifadeleri kullanıldı.

Tatbikat sırasında modernize edilmiş olan BTR-82 zırhlı araçlarından ateş edildi. Motorize birliklere 12.77 milimetrelik Kord-M tüfeklerine sahip keskin nişancılar destek verdi.

Rus askerlerinin tatbikatı Taliban’ın yönetimi ele geçirdiği Afganistan’da gerginliğin tırmandığı bir dönemde gerçekleşti. Tacikistan’daki üs, Rusya’nın başka bir ülkedeki en büyük üssü.

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.