Rusya'dan Afrin için 'saçma' açıklama

Rusya'dan Afrin için 'saçma' açıklama

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Bogdanov, Astana görüşmeleri kapsamında Afrin'de bir çatışmasızlık bölgesi oluşturulmasının tartışıldığını söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK/PYD'nin kontrolündeki Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı devam ederken Rusya'dan bir Afrin açıklaması geldi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov, Astana'da yürütülen barış görüşmeleri kapsamında Afrin'de bir 'çatışmasızlık bölgesi' oluşturulmasının tartışıldığını söyledi.

Türkiye, Rusya ve İran'ın garantörlüğünde yürütülen Astana görüşmelerinde daha önce Suriye'de dört çatışmasızlık bölgesi kararı alınmıştı. Bu bölgeler İdlib, Humus'un kuzeyi, Doğu Guta ve Ürdün sınırındaki Deraa ve Kuneytra eyaletlerinin bir bölümü olarak belirlenmişti.

"Çatışmasızlık bölgeleri saçmalığa dönüştü"

Öte yandan geçtiğimiz günlerde, Suriye'deki saldırıların şiddetinin ve boyutunun arttığına dikkat çeken BM'ye bağlı Suriye Araştırma Komisyonu Başkanı Paulo Pinheiro, hava saldırılarında hastane ve kliniklerin isabet aldığı yönündeki haberleri hatırlatarak "Gelen haberler, sivilleri bu tür bombardımanlardan koruma niyetiyle oluşturulan çatışmasızlık bölgelerini saçma hale getiriyor" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.