Rusya'dan Batılı ülkelerin Ukrayna'ya F-16 tedariki girişimine tepki

Rusya'dan Batılı ülkelerin Ukrayna'ya F-16 tedariki girişimine tepki

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Grushko, Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları vermenin büyük tehlikeleri de beraberinde getireceğini söyledi.

Rusya, ABD ve Avrupalı ülkelerin Ukrayna'ya F-16 tedariki girişimi hakkında açıklamalarda bulundu.

TASS haber ajansının haberine göre Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Alexander Grushko, Ukrayna'nın NATO ülkelerinden talep ettiği F-16 savaş uçaklarının Kiev yönetimine sağlanmasının ne gibi sonuçlar ortaya çıkaracağı sorusunu "Batılı ülkeler Ukrayna'ya F-16 tedarik etmeleriyle büyük bir riski de beraberinde getirmiş olurlar." diye yanıtladı.

"Batılı ülkelerin hala gerilimi tırmandırma senaryosuna bağlı kaldığını gözlemlediklerini" söyleyen Grushko, bu durumun onlar için devasa riskler barındırdığını da sözlerine ekledi.

ABD, geçtiğimiz günlerde Avrupalı ülkelere F-16'ları Ukrayna'ya göndermelerinde engel olmayacağı sinyalini vermişti.

Bu durumun ardından Kiev yönetimine F-16 tedarik edilmesi gündeme gelmişti.

Hollanda Dışişleri Bakanı Wopke Hoekstr ocak ayında, Ukrayna'dan F-16 tedarikine ilişkin gelecek herhangi bir talebi değerlendirebileceklerini söylemişti.

Hoekstra, konuşmasında böylesi tekliflere açık olduklarını ve değerlendirme altına alabileceklerinin altını çizdi.

ABD'de Cumhuriyetçi ve Demokrat bir grup milletvekili, çarşamba günü ABD Başkanı Joe Biden'a gönderdikleri mektupta, Rusya'ya karşı topraklarını tamamen korumak için Ukrayna'ya F-16 gönderilmesi gerektiğini dile getirmişlerdi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.