Rusya'dan Lazkiye'de muhaliflere hava saldırısı

Rusya'dan Lazkiye'de muhaliflere hava saldırısı

Rusya ve Esed rejimi savaş uçakları muhaliflere yönelik hava saldırıları gerçekleştirdi.

Rusya ve Esed rejimi savaş uçakları muhaliflere yönelik hava saldırıları gerçekleştirdi.

Esed rejimine yakın kaynakların aktardığı habere göre, savaş uçakları dün Lazkiye kırsalında muhaliflere saldırı düzenledi.

Savaş uçakları ve helikopterlerin, Kıbeyne ekseninde muhaliflere ait mevzileri vurduğu belirtildi.

Bölge kaynakları, birkaç haftadır bölgeye herhangi bir hava saldırısının gerçekleşmediğini ifade ederken, kara bombardımanlarının ise aralıksız sürdüğünü aktardı.

Rejimin Kıbeyne saldırıları

Rusya ve Esed rejimine yakınlığıyla bilinen askeri kaynaklar, rejim güçlerinin Kıbeyne'de muhaliflere yeni bir saldırı başlatma hazırlığı içerisinde olduğunu ifade ediyor.

Rusya ve İran destekli Esed rejimi güçlerinin, yaklaşık 4 aydır Kıbeyne eksenindeki ilerleme girişimleri başarısız olmuştu.

Rejim güçleri Hama kuzey ve İdlib güneyinde ilerleme girişimlerinde başarılı olsa da, Lazkiye kırsalında herhangi bir ilerleme kaydedememişti.

Ateşkes

Esed rejimi ve Rusya 31 Ağustos tarihinde muhaliflerin denetimindeki İdlib’de ateşkes ilan etmişti.

Ateşkes ilanına rağmen sivillere yönelik Rusya ve Esed rejimi saldırıları durmadı.

Ateşkes ilan edilen tarihten bu yana topçu saldırılarına ara vermeyen rejim ittifakı, 10 Eylül'de de bölgede hava saldırısı düzenledi.

İlan edilen ateşkes süresi içerisinde Rusya ve Esed rejimi az sayıda hava saldırısı düzenlerken, günlük olarak kara saldırıları devam etti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.