Rusya'dan Reyhanlı katliamcısına davet: Mihraç Ural Soçi'de

Rusya'dan Reyhanlı katliamcısına davet: Mihraç Ural Soçi'de

Soçi kentinde başlayan Suriye Ulusal Diyalog Konresi'nde Mihraç Ural resmi katılımcı olarak kongrede görüntülendi.

Suriye Ulusal Diyalog Kongresi bin 500 kişilik katılımcı listesiyle bugün Rusya'nın Soçi kentinde 2,5 saatlik gecikmenin ardından başladı.

 

Suriyeli muhaliflerin kongrenin logosununda rejim bayrağına yer verilmesine tepki göstererek temsiliyetlerini Türkiye'ye bırakma kararı almasıyla zirvenin iptalinin eşiğinden dönüldü.

 

 Çok sayıda ismin katıldığı Soçi Zirvesi'nde Reyhanlı ve Banyas katliamlarının baş faili Mihraç Ural'ın da resmi katılımcı olarak kongreye katıldığı ortaya çıktı.


PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD'nin temsilcileri, Türkiye'nin itirazları ve Afrin'ye yönelik operasyon yüzünden kongreye katılmıyor. Ancak PKK'nın Rusya'nın daveti üzerine bireysel olarak kongreye katılımcı gönderdiği ortaya çıkmıştı. 


Mihraç Ural liderliğindeki örgüt, Esed yanlısı ‘Mukaveme Suriye’ adlı milis grubu ismiyle Lazkiye dağlarında Özgür Suriye Ordusu ile savaşıyor.  Ural’ın Lazkiye’ye bağlı Türkiye sınırına 10 kilometre mesafedeki Kesep bölgesinde yürütülen operasyonlara liderlik yaptığı da biliniyor. Ural, PKK'nın kurucu lideri Abdullah Öcalan'ı 'kadim dostum' olarak tanımlıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.