Rusya'dan Suriye'de sivil katliamı: 5'i çocuk 6 sivil can verdi

Rusya'dan Suriye'de sivil katliamı: 5'i çocuk 6 sivil can verdi

Rus savaş uçaklarının Suriye'nin kuzeyindeki Münbiç kırsalında düzenlediği hava saldırısında çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Suriye'nin birçok bölgesinde son günlerde çatışmalar yeniden patlak vermiş durumda.

PKK'nın Suriye yapılanması YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu SDG ile Arap aşiretler arasında başlayan çatışmalar ile birlikte bölge genelinde tansiyon yeniden yükseldi.

Suriye'nin doğusundaki Deyrizor'un yanı sıra kuzey kesimindeki Münbiç kırsalında da aşiretlerle YPG arasında çatışmalar yaşandı.

Söz konusu çatışmalarda Esed rejiminin askeri merkezleri de hedef oldu. Rusya ve Esed rejimi güçleri bunun ardından birçok noktada saldırılar düzenledi. Saldırılarda İdlib kırsalındaki Belyun'da bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir askeri nokta da Esed rejimi güçlerince hedef alındı.

Münbiç ve Deyrizor'da YPG ile aşiretler arasındaki çatışmaların sürdüğü, bunun yanı sıra Rusya'nın Münbiç kırsalında YPG'ye saldıran Arap aşiret güçlerine hava saldırıları düzenlediği bildirildi.

Rusya'dan sivil katliamı

Rusya'nın bölgedeki hava saldırılarında siviller de hedef oldu.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre Rusya savaş uçakları bugün sabah saatlerinden itibaren Münbiç kırsalında hava saldırıları düzenledi.

Münbiç kırsalındaki Mahsanlı köyüne düzenlenen Rus bombardımanlarında aynı aileden 5'i çocuk 6 kişi hayatını kaybetti.

 

Bölgede gerilimin artmasından ve daha fazla sivil kaybı yaşanmasından endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum