Rusya'dan tehdit gibi kimyasal uyarısı: Bu akşam saldırı olacak

Rusya'dan tehdit gibi kimyasal uyarısı: Bu akşam saldırı olacak

Rusya bu akşam Suriye'de kimyasal saldırı gerçekleşeceğini ve bu saldırının muhalifler tarafından organize edilen sahte bir saldırı olacağını öne sürdü.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, "İdlib’deki teröristlerin kimyasal saldırı provokasyonu hazırlıklarını neredeyse tamamladığını, provokasyonun başlangıç sinyalinin Suriye devriminin bazı yabancı dostlarından özel bir ekibin gelmesi olacağını" iddia etti.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Tahriru'ş Şam, Türkistan İslam Partisi ve Beyaz Baretliler grubu liderlerinin kimyasal saldırı provokasyonunda koordine olmak için dün bir araya geldiğini öne sürdü.

Konaşenkov "Grup liderlerinin görüşmesinde Suriye ordusu tarafından sivillere karşı Cisr eş Şugur, Serakib, Teftanaz ve Sarmin bölgelerinde kimyasal silah kullanıldığı mizansenlerinin videolarının senaryoları üzerinde anlaşıldı" sözlerini sarfetti.

Konaşenkov’a göre, "provokasyonda" yer alacak tüm tarafların 8 Eylül akşamında hazır olması gerekiyor.

Rus yetkililer, İdlib'deki muhaliflerin bir kimyasal provokasyon saldırısı hazırlığında olduğuna ilişkin iddiaları uzun süredir dillendiriyor.

Rusya'nın bu iddialarının, bölgeye İran ve Rusya destekli rejim koalisyonu tarafından düzenlenmesi muhtemel yeni bir kimyasal saldırıya zemin hazırlamak ve saldırının sorumluluğunu kendi üzerinden atmak amacıyla dile getirdiği düşünülüyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum