Rusya'dan Türkiye'ye suçlama: Türk ordusu İdlib'deki durumu kötüleştiriyor

Rusya'dan Türkiye'ye suçlama: Türk ordusu İdlib'deki durumu kötüleştiriyor

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib bölgesine Türkiye'nin yaptığı asker ve silah sevkiyatının buradaki durumu önemli şekilde zorlaştırdığını öne sürdü.

Rusya Savunma Bakanlığı, Türk askerlerinin ve zırhlı araçlarının varlığı kadar Türkiye'den bölgeye yapılan asker ve silah sevkiyatının da İdlib'deki durumu daha da kötüleştirdiği açıklamasında bulundu.

Rusya’nın açıklaması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Gözlem noktalarındaki veya diğer yerlerdeki askerlerimize en küçük bir zarar gelmesi halinde, bugünden itibaren, İdlib’le ve Soçi Muhtırası sınırlarıyla bağlı kalmadan, rejim güçlerini her yerde vuracağımızı buradan ilan ediyorum” sözleri üzerine geldi.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında, “İdlib gerilimi azaltma bölgesinde Suriye hükümet güçlerine karşı canlı kalkan kullanan terör gruplarının provokasyonları nedeniyle sivil halk ıstırap içinde. Türkiye-Suriye sınırı üzerinden gerilimi azaltma bölgesine silah ve mühimmat gelmesi dışında Türk zırhlı araçları ile birliklerinin de İdlib'e gelmesi, durumu kızıştırıyor" ifadeleri kullanıldı.

Bakanlık Rus güçlerinin sivilleri vurduğu iddiasının temelsiz olduğunu açıkladı. Rusya, bölgedeki gerginliğin ana nedeninin İdlib'de bulunan 'teröristlerin' Esed rejimi altındaki 'huzurlu' bölgelere saldırması olduğunu öne sürdü.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.